Het geheim van het verdwenen Katoenpad

Marianne Canters schreef het kinderboek

Marianne Canters hierover: ‘Het Katoenpad verdween ooit van de kaart. Omdat niemand er over sprak, weet bijna niemand in Geldrop nog van het bestaan ervan. Een enkeling kan zich nog herinneren dat het spookte op dat deel van de heide en later in het bos, maar de meeste inwoners weten dat niet eens meer. Over het pad liepen wevers van Mierlo naar Geldrop. Dat was wel zo.’

In 1832 lag het pad in een heidegebied, daar waar nu de Molenheide is. Waarom is dat nu eigenlijk een bos geworden? En waarom is dat pad daar weg? Allemaal vragen die Marianne bezig hielden. Zij ging op onderzoek uit naar de textielindustrie van Geldrop en Mierlo: het weefproces van toen, de fabriceurs die in onze gemeente werkzaam waren en haar verhalen van mensen van toen. Samen met iemand van de bosgroep liep ze door het bos. Hij vertelde van het ontstaan van het bos en de mogelijke reden van de verdwijning van het Katoenpad. En toen kwam Marianne in contact met oma Nana, de overgrootmoeder van Sem (hoofdpersoon uit het boek), en bewoonster van Kastanjehof. Zij wist meer. De legende en het geheim hadden alles te maken met haar familie, generaties terug.

Lees alvast over Sem

De hoofdpersoon uit het boek

‘Het is een saaie dag. Buiten regent het pijpenstelen en helaas moet Sem met zijn vader mee naar zijn overgrootmoeder, de oma van zijn vader. Zijn overgrootmoeder, die hij net als zijn vader ‘oma Nana’ noemt, woont in Geldrop, Geldrop is het dorp naast Mierlo, waar Sem en zijn vader wonen. Geldrop is voor Sem net een stad. Mierlo is zijn dorp. Hij kent er bijna iedereen, mag er alleen boodschappen gaan doen en hij is super graag bij de molen in het centrum, waar ook de kinderboerderij is. Sem houdt van dieren en de natuur, dat is hem met de paplepel ingegoten. Sem en zijn vader Koen wonen vlakbij de Molenheide; het bos dat tussen de twee dorpen ligt. Koen, de vader van Sem, is een super stoere boswachter. Sem en Koen zijn een team. Douwe hoort daar ook bij. Douwe is de hond. Maar Douwe is al oud en gaat niet heel vaak meer mee op pad.’ … lees verder in het boek van Marianne Canters.

Je koopt het boek bij de volgende boekhandels

Boekhandel en kantoorboekhandel van Grinsven Korte Kerkstraat 11, Geldrop

Lektura Boek/Kantoor Boekhandel Jan Deckersstraat 19/A, Heeze

VVV-i point Café de Koffer Molenhoek 2, Mierlo

VVV-i point Hotel Nijver Heuvel 1, Geldrop

Bruna Heuvel 50, Geldrop

Bruna Dorpsstraat 160, Mierlo

Primera WC Coevering 9 – 11, Geldrop

Weverijmuseum Molenstraat 21, Geldrop

Centrum Hofdael Molenstraat 23, Geldrop