Loop het Katoenpad… Durf jij het aan?

‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad!’

Op een regenachtige zondagmiddag vindt Sem een oude kaart. Het is een plattegrond van het bos vlakbij zijn huis. Alleen… ziet dat bos er  nu heel anders uit. Het pad, dat er op de kaart juist zo belangrijk uitziet, is er niet meer. Althans een gedeelte van het pad is helemaal weg.

Maar waarom is het pad weg? En waarom reageert zijn vader zo raar als hij de naam hoort van dat pad? Nadat Sem en zijn vader woorden krijgen, besluit Sem om samen met zijn beste vriend Max op ontdekking te gaan. ’s Nachts kruipt hij uit bed om in het bos op zoek te gaan naar het geheim van het verdwenen Katoenpad.

Dit pad was dus ooit weg, maar het is nu terug en het ligt ergens op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop. Over dit pad liepen thuiswevers van Mierlo naar Geldrop. Marianne Canters schreef er een spannend boek over ‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad’. Je kunt over het pad lopen en via de spannende Katoenpad App meer te weten komen over deze legende.

Locatie

Het pad ligt op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop. De ingang is heel herkenbaar. Hier staat het grote boek ‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad’ met alle informatie over het Katoenpad en de omgeving. Daar zijn ook parkeerplaatsen. Het pad is overigens van beide kanten te lopen. Aan de andere kant van het pad hangen bordjes die duidelijk maken dat het pad daar begint en eindigt.

Vanuit Mierlo fiets je vanaf het Molenplein (centrum) of vanaf Bospark ’t Wolfsven in een kleine 10 minuten naar de ingang van het pad, in Geldrop – vanaf het Weverijmseum aan De Bleek – in een kleine 15 minuten. Je kunt ook direct starten bij de entree van het pad in Mierlo. Bekijk alvast de plattegrond en download thuis de Katoenpad App, waarmee jouw wandeling een echte belevenis wordt. Je leest hieronder meer over deze App.

De Katoenpad App is beschikbaar!

Met de speciale Katoenpad App maak je kennis met het boek en het Katoenpad. Gebruik deze App en zet jouw locatievoorziening aan. Zo ontdek je waar het pad ligt en ontrafel je het geheim van dit geheimzinnige pad. Je loopt met hulp van deze App de oude route en ziet waar je een spel kunt spelen. Zo ga je op zoek naar de hoofdpersonen uit het boek die je meer vertellen over de legende van het Katoenpad en wat ze meemaakten toen er in Geldrop en Mierlo nog volop werd geweven. Ontdek jij het geheim!

Download nu:

GooglePlay
AppStore

Kleurrijk textieldorp

Geldrop-Mierlo is een kleurrijk textieldorp in het groen, omringd door de prachtige en beschermde Strabrechtse Heide. In en rond het centrum van Geldrop stonden ooit vijftien textielfabrieken. Nu staat op De Bleek nog één pand met daarin het boeiende Weverijmuseum. Er werd vooral wol geweven, maar ook linnen en zelfs katoenen stoffen gefabriceerd. Bezoek ook het spannende en avontuurlijke Katoenpad tussen Mierlo en Geldrop waarvoor de thuiswevers uit Mierlo naar de fabriceurs in Geldrop liepen. Wist je trouwens dat in Mierlo ooit meer dan 1000 thuiswevers werkten?

Geldrop is de moeite waard. Bekijk de monumentale villa’s, het Kasteel Geldrop, het Weverijmuseum of Centrum Hofdael: het culturele hart. Op het horecaplein of rond de St. Brigidakerk zijn vele leuke terrasjes en uitstekende restaurants te vinden. Meer info: geldropcentrum.nl. Ook Mierlo heeft een aantrekkelijk centrum. Op het sfeervolle Molenplein staat de Standerdmolen te pronken. De Strabrechtse Heide is op loopafstand. Je kunt in dit Brabantse dorp ook prima terecht voor een hapje en een drankje. Lees meer: mierlo-centrum.nl.

Wol was voor de textielindustrie in Geldrop-Mierlo een belangrijke grondstof. Daarvoor werden op de hoeven schapen gehouden, die graasden op de prachtige Strabrechtse Heide op steenworp afstand van Geldrop-Mierlo. Dit prachtige gebied is via allerlei wandel- en fietsroutes eenvoudig te bereiken. Ervaar zelf het uitgestrekt heidelandschap met prachtige vergezichten, vennen, diersoorten en bijzondere planten. Meer info: degrooteheide.eu.