Loop het Katoenpad… Durf jij het aan?

‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad’

Het Katoenpad is opnieuw aangelegd op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop. Over dit pad liepen vroeger de thuiswevers van Mierlo naar Geldrop. Marianne Canters schreef er een spannend boek over: ‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad’.

Je kunt over het pad lopen en via de spannende Katoenpad App meer te weten komen over de verdwijning en het geheim. Het Katoenpad lopen is een echte belevenis.

Locatie

Het Katoenpad ligt op de Molenheide tussen Mierlo en Geldrop. Je loopt de route door de paaltjes met het logo van het Katoenpad en palen met speciale markers te volgen. Je kunt kiezen voor de lange of de korte route. De korte route is het meest geschikt met kleine kinderen.

De lange route

Kies je de lange route, dan wandel je van het centrum van Mierlo naar het centrum van Geldrop (of andersom. In Mierlo is het startpunt bij Woes (de woeste wever, een van de hoofdrolspelers uit het boek) die op het Molenplein staat.
In Geldrop start je vanuit het Weverijmuseum. Door de app te downloaden beleef je tijdens je wandeling op verschillende momenten daadwerkelijk de geschiedenis en word je meegenomen in het verhaal. Die momenten worden aangegeven door de speciale markers onderweg.

Deze lange route is tussen de 6 – 7km lang.

De korte route

Je kunt ook de korte route lopen. Het reuzeboek bij speeltuin De Molenheide in Mierlo geeft het startpunt aan. Daar kun je de auto parkeren. De korte route start en eindigt precies daar waar Sem het geheimzinnige groene licht zag schijnen, tussen de eiken door. Je herkent dit punt aan het grote boek dat hoog boven je hoofd tussen de eigenzinnige eiken is gespannen.

Bekijk de plattegrond en download de Katoenpad App, waarmee jouw wandeling een echte belevenis wordt. Je leest hieronder meer over deze App.

Volg de paaltjes en ontdek het geheim!

De Katoenpad App!

Met de Katoenpad App wordt je wandeling een ware belevenis.

Download de app en zet je locatievoorziening aan. De app helpt je ontdekken waar het pad precies ligt. Met de app bewandel je het pad waar de wevers niet meer durfden te komen. De app helpt je het geheim te ontdekken: zoek de hoofdpersonen uit het boek die je meer vertellen en speel de spellen. Ontdek hoe het in Geldrop-Mierlo was toen er nog volop werd geweven. Ontrafel het geheim …

Download nu:

GooglePlay
AppStore

Kleurrijk textieldorp

Geldrop-Mierlo is een kleurrijk textieldorp in het groen, dat grenst aan de prachtige Strabrechtse Heide. In en rond het centrum van Geldrop stonden ooit vijftien textielfabrieken met hoge schoorstenen. Er is nog een schoorsteen over. Deze staat op De Bleek, het plein voor het Weverijmuseum in Geldrop. Dit plein was ooit een grasveld waarop het geweven linnen werd gelegd om te laten bleken door de zon. Het linnen werd regelmatig natgemaakt en omgedraaid om mooi wit te worden.

Het boeiende Weverijmuseum is in een van die fabrieken van vroeger gevestigd. In de fabrieken werd vooral wol geweven. Wol was voor de textielindustrie in Geldrop-Mierlo een belangrijke grondstof. Die wol kwam van de schapen, die op de verschillende hoeven gehouden werden en graasden op de hei. Later werden ook linnen en katoenen stoffen gefabriceerd.

Geldrop-Mierlo is de moeite waard om te bezoeken. Bekijk de monumentale villa’s, Landgoed Kasteel Geldrop, het Weverijmuseum of Centrum Hofdael, het culturele hart. Op het Horecaplein en bij de St. Brigidakerk zijn vele leuke terrasjes en uitstekende restaurants te vinden. In Mierlo staat op het sfeervolle Molenplein de Standerdmolen te pronken. Ook in dit dorp kun je heerlijk winkelen en prima terecht voor een hapje en een drankje. Een fijne wandeling door de natuur, langs de vennen en over de heide zet je zeker ook op je lijst als je in Geldrop-Mierlo bent. En natuurlijk ga je naar het Katoenpad toe, dat de oergezellige dorpen met elkaar verbindt.

Meer info: visitgeldropmierlo.nl